Veganske chokoladeboller

Denne opskrift er uden tvivl en af de bedste opskrifter på chokoladeboller. Flotte, smags-rige, bløde, saftige og luftige, lige sådan en chokoladebolle skal være (efter min smag) og så er denne enda vegansk.
Hemmelighede bag deres luftighed er hævningen. metoden kan virke lidt besværlig, men jeg lover dig det er det værd.
Der er intet der slår sådan en nybagt, luftig, saftig, lun bolle med lidt plantasmør på og en lækker kop te til.
I min familie kan der være nogle stykker som ikke er helt glad for den veganske livsstil. Men efter jeg har begyndt at servere vegansk bagværk har jeg fået en masse positive kommentarer. nogle gange synes de enda de vegaske ting smager bedre end de ‘almindelige’.
Bliver spændene at udforske videre inden for det veganske køkken.

Ingredienser
2,5 dl mandelmælk
50 g gær
1 dl sukker
2 knsp salt
6-7 dl hvedemel
75 g plantemargarine
150 g hakket mørk chokolade
- Varm mælken til lillefingervarm, ca 35°C
- Bland mælk med gær, sukker og salt
- Tilsæt melet og derefter margarinen
- Ælt i ca 5-10 min, til den bliver ensartet, blød og smidig
- Tilsæt den hakkede chokolade, ælt hurtigt i
- Dæk dejen og lad den hæve lunt i 30 min
- Del dejen i 12-16 dele og form dem til boller
- Sæt pladen med bollerne i en SLUKKET ovn og sæt et fad eller en skål i bunden af ovnen.
- Hæld kogende vand i fadet og luk ovnlågen. Lad bollerne efterhæve ved dampen fra det kogende vand i ca. 20 minutter, til de er hævede og let “blævrede”.
- Tag boller og vandfad ud af ovnen og varm den herefter op til 175 °C.
- Bag bollerne i 10-12 minutter ved 175 °C (alm. ovn – ikke varmluft) til de er gyldne og gennembagte.
- Lad bollerne køle let af på ovnristen, inden de serveres nybagte og lune og evt med Smørbar fra naturli’ eller et andet favorit mærke.

De både ser og smager lækkert! Kæmpe fan ! – når det nu godt må være lidt usundt. TAK for opskrift
Tak for din response, super glad for at du kan lide dem.