Små Mazarintærter

Små Mazarintærter

På mit grundforløb som konditor bagte vi disse mazarintærter. Har altid været en kæmpefan af mazarintærter.
Disse små mazarintærter er fantastiske som en lille lækker kage til hvis man fx inviterer nogle over til kaffe og kage. Og de er også nemme at have med hvis man skal på udflugt med familien, eller tager på en hyggelig picnic 😉


Opskrift

Du skal bruge en masse små metalforme
Ovntemp: 180 grader

Ingredienser:

Mørdej

166 g Flormelis
333 g Smør
500 g Hvedemel
1 Æg

Mazarinmasse

250 g Ren Rå Marcipan
175 g Sukker
175 g Smør
4 Æg
20 g Mel

Andet

2-400 g Mørk chokolade
200 g Hvid Chokolade

Sådan gør du

Mørdej

  1. Ælt mel, flormelis og smør sammen til der ikke er flere smørklumper tilbage
  2. Tilføj ægget og ælt det sammen til en ensartet dej
  3. Lad dejen stå i køleskabet i ca 30 min.
  4. Rul dejen relativt tyndt ud
  5. For formene med dejen og tryk kanterne af for overflødig dej

Mazarinmasse

  1. Ælt marcipan og sukker sammen med hænderne på bordet
  2. Ælt smøret i lidt af gangen i en skål
  3. Når alt smøret er æltet i tilsættes æggene 2 af gangen
  4. Til sidst tilsættes melet
  1. Fyld formene op med mazarinmassen og bag dem ved 180 gader i 6-10 min til de får en gylden farve
  2. Lad tærterne køle helt af og tag dem ud af formene
  3. Temperer den mørke chokolade og dyp overfladen af tærterne i chokoladen
  4. Pynt evt tærterne med hvid chokolade

Tips

Istedet for at overtrække tærterne med chokolade kan du også dække og pynte dem med glasur. Så behøver du ikke bakse dig ud i temperering af chokolade

Lyst til at vise mig dine kreationer? Så tag mig på instagram @aslaugsbakery, vil elske at se dem!

/Aslaug



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.