Små Mazarintærter

På mit grundforløb som konditor bagte vi disse mazarintærter. Har altid været en kæmpefan af mazarintærter.
Disse små mazarintærter er fantastiske som en lille lækker kage til hvis man fx inviterer nogle over til kaffe og kage. Og de er også nemme at have med hvis man skal på udflugt med familien, eller tager på en hyggelig picnic 😉
Opskrift
Du skal bruge en masse små metalforme
Ovntemp: 180 grader
Ingredienser:
Mørdej
166 g Flormelis
333 g Smør
500 g Hvedemel
1 Æg
Mazarinmasse
250 g Ren Rå Marcipan
175 g Sukker
175 g Smør
4 Æg
20 g Mel
Andet
2-400 g Mørk chokolade
200 g Hvid Chokolade
Sådan gør du
Mørdej
- Ælt mel, flormelis og smør sammen til der ikke er flere smørklumper tilbage
- Tilføj ægget og ælt det sammen til en ensartet dej
- Lad dejen stå i køleskabet i ca 30 min.
- Rul dejen relativt tyndt ud
- For formene med dejen og tryk kanterne af for overflødig dej
Mazarinmasse
- Ælt marcipan og sukker sammen med hænderne på bordet
- Ælt smøret i lidt af gangen i en skål
- Når alt smøret er æltet i tilsættes æggene 2 af gangen
- Til sidst tilsættes melet
- Fyld formene op med mazarinmassen og bag dem ved 180 gader i 6-10 min til de får en gylden farve
- Lad tærterne køle helt af og tag dem ud af formene
- Temperer den mørke chokolade og dyp overfladen af tærterne i chokoladen
- Pynt evt tærterne med hvid chokolade
Tips
Istedet for at overtrække tærterne med chokolade kan du også dække og pynte dem med glasur. Så behøver du ikke bakse dig ud i temperering af chokolade
Lyst til at vise mig dine kreationer? Så tag mig på instagram @aslaugsbakery, vil elske at se dem!
/Aslaug