Klassiske Svenske Kanelsnegle

Nu nærmer efteråret sig, kulden trænger sig på. Vi er her hjemme allerede begyndt at tænde op i brændovnen på de kolde dage. Og her i den kølige efterårstid, findes der så noget bedre end at invitere venner eller familie over til en varm kop te eller kaffe og lune nybagte kanelsnegle.
Har i mange år ledt efter en god opskrift på kanelsnegle, for som mange nok har oplevet kan kanelsnegle let blive tørre.
det er nu næsten 2 år siden jeg fandt denne opskrift, og har brugt den lige siden. Dejlig svampede kanelsnegle med lækkert fyld og meget smagrige.


Svenske kanelsnegle
Kanelsnegle, eller kanelbullar som de hedder i Sverige. En kendt klassiker i store dele af verden, som er specielt populær i efteråret. Denne opskrift bliver til 24 kæmpe eller 30 store kanelbullar.
Se kommentarer
Ingrediens-pris: 55 kr
Redskaber
- Kagerulle
- Bullformar (kan udelades. Kan ikke erstattes af muffin-papirforme)
- Røremaskine, Anbefales da der skal æltes en del.
Ingredienser
Dej
- 5 dl sødmælk koldt
- 1 æg
- 50 g gær
- 10 g havsalt 1,5 tsk
- 150 g sukker
- 8-10 g stødt kardemomme 1,5 spsk
- 1000 g hvedemel 12 g protein
- 150 g smør blødt
Kanelremonce
- 200 g smør blødt
- 100 g brun farin
- 100 g sukker
- 100 g lys sirup
- 25 g stødt kanel 3 spsk
Andet
- 1 æg til æggestrygelse
- ½ dl vand til æggestrygelse
- 1 knsp salt til æggestrygelse
- Svenskt perlesukker kan erstattes med dansk perlesukker
Sådan gør du
Dej
- Kom æg, mælk, gær, sukker, salt og kardemomme i røremaskinen.
- Tilsæt hvedemel og ælt det hele sammen.
- Tilsæt det bløde smør og ælt dejen i 15-20 minutter, til den er elastisk og slipper bunden. Prøv evt. vindue-testen.
- Vindue-test: Tag en god klump af dejen. stræk den stille og roligt ud i luften, til den bliver så tynd at du kan se f.eks. din hånd igennem den, uden af den går i stykker. Hvis dejen går for nemt i stykker, skal dejen æltes i længere tid.
- Når deje er klar, dækkes den med et klæde eller en op-klippet frysepose. Lad en nu stå og hæve et lunt sted i ca. 1 times tid.
- I mellemtiden kan du gå i gang med kanelremoncen
Kanelremonce
- Rør smørret, brun farin, sukker, sirup og kanel sammen i en skål. Lad den stå ved stuetemperatur til dejen er klar.
Formning og afbagning
- Når dejen har hævet, deles den i to. Form de to dele dej til 2 kugler og lad dem ligge tildækket i 10 minutter.
- Rul den ene kugle dej ud til en rektangel på 30x50cm med en tykkelse på ca. 0,5cm.
- Fordel halvdelen af kanelremoncen jævnt på dejen.
- Rul dejen stramt på det lange led, så du ender ud med en rullet pølse.
- Skær dejen i 15 lige store stykker. Du kan bruge en kniv eller en tråd (f.eks. en kødtråd eller tandtråd). Ved at bruge en tråd, som man kommer om pølsen og så trækker sammen, får man et flot jævnt snit som giver et flot udtryk.
- Fordel bollerne på en bageplade beklædt med bageapir eller kom dem i små bullformar som man bruger i Sverige (Bolleforme – ligner muffin-forme, men de er lavet af bagepapir, og derfor kan man ikke erstatte dem med almindelige muffin-forme).
- Gentag med den anden del dej og det resterende fyld.
- Lad nu bollerne hæve yderligere i 1,5-2 timer.
- Tænd ovnen på 225°C almindelig ovn eller 200°C varmluft. Kom et lille fad ind i bunden af ovnen, dette skal vi bruge til damp til bollerne.
- Tryk evt. på toppen af bollerne hvis de er ved at blive til tårne, og for at undgå at de bliver til tårne i ovnen.
- Lav æggestrygelsen ved at piske æg, vand og salt sammen.
- Pensl bollerne og drys perlesukker over dem hvis du ønsker.
- Kog noget vand, og held det i formen vi tidligere kom i ovnen. Kom med det samme bollerne i ovnen, og vad dem i 8 minutter med damp.
- Efter de 8 minutter tage du formen med vand ud af ovnen og lader bollerne bage videre i 4-5 minutter, til de er blevet flot gylden-brune.
- Lad bollerne køle lidt af på en rist, og server dem mens de er lune.
Noter
Kan de fryses? JA, det kan du tro!
En tur i fryseren så holder de sig gerne et par uger, måske et par måneder endnu.
Bare en tur i mikrobølgeovnen eller en let opvarmning i ovnen, så er de så gode som nye.
Du kan også vælge at ikke bage dem helt færdige, inden du kommer dem i fryseren. På den måde så bager du dem bare færdige når du tager dem op fra fryseren. Så kan du servere nybagte kanelsnegle når der kommer gæster, eller når du bare får lyst til lidt selvforkælelse på en grå efterårsdag. Og hvem elsker ikke det?
