Jule – Kladdkaka

Prøv også den klassiske kladdkaka her eller den veganske/laktosefrie version her.

Jul – Kladdkaka
En julet udgave at den elskede svenske klassiker Kladdkaka.
Se kommentarer
Redskaber
- Springform 24 Ø
Ingredienser
krydderi-blanding
- 1,5 spsk kanel stødt
- 1 spsk kardemomme stødt
- 1 tsk ingefær stødt
- 1 tsk nelliker stødt
- 1 tsk allehånde stødt
- 1 tsk muskatnød stødt
Kagedej
- 2 æg
- 2,5 dl sukker
- 4 spsk kakao
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk krydderi-blanding
- 1,5 dl hvedemel
- 100 g smør
- 70 g kandiseret appelsinskal
- 1 dl nøddeflager eller hakkede nødder valgfri (mandler, hasselnødder…)
Andet – til pynt
- nøddeflager eller hakkede nødder
- flormelis
Sådan gør du
Krydderi-blanding
- Bland alle krydderierne sammen og stil til side
Kage
- Varm ovnen op til 150°C alm. ovn.
- Smør en springform med smør og drys med hvedemel på hele indersiden.
- Smelt smørret og stil til siden.
- I en skål blander du så æg og sukker.
- I en anden skål blander du hvedemel, kakao, vaniljesukker og krydderi-blanding.
- Sigt de tørre ingredienser ned i æggemassen og rør sammen til en ensartet masse.
- Tilsæt smørret og rør det sammen.
- Tilsæt nu det kandiserede appelsinskal og nøddeflagerne.
- Hæld dejen over i den smurte springform.
- Drys evt med nøddeflager på toppen af kagen, inden den kommer i ovnen.
- Bag kagen i 30-40 minutter. Kan variere i tid, afhængig af ovnen. når du kan vende den lidt på siden uden at dejen flyder ned til den ene side, er den færdig. Det skal være en klæbrig kage, så du kan ikke altid stole på stik-prøven. Denne kage må absolut ikke blive tør.
- Lad kagen køle helt inden servering. Drys evt. lidt flormelis over kagen som pynt. Den er allerbedst dagen efter. Den er god med en omgang vaniljeis eller lidt creme-fraiche med vanilje til.
