Jordbær Sorbet

Jordbær Sorbet

Vi i Danmark er utrolig glade for vores is, og specielt fløde is. Men på de rigtig varme sommerdage er det nu altså rart med noget lidt friskere. Så som sodavandsis, eller…. Sorbet.

Sorbet… Det er let, det er frisk, det er lækkert. Og der findes så mange muligheder når det kommer til smag. Men en klassiker (bortset fra citron sorbet) er nok jordbær. Man går sjældent forkert i byen med jordbær.

Og så er sorbet også utrolig nem at lave. Bortset fra en is maskine, så skal der kun bruges meget få og almindelige ingredienser. Og så er den til og med allergivenlig, laktosefri, fedtfattig og jeg ved ikke hvad. Det eneste ‘problem’ er vel sukker indholdet.

Jordbærsorbet i form. Foto af Cecilia Aslaug Bendixen.

Dette skal du bruge til sorbet:

  • Jordbær
  • Vand
  • Sukker
  • Husblas
  • Citron
  • Glukosesirup

Ingen ismaskine?

Det er muligt at lave sorbet uden is maskine. Det en is maskine hjælper med er at danne en masse små krystaller, hvilket gør sorbeten blødere. Hvis man bare kommer sorbeten i fryseren uden af sætte processen igang risikerer man at få meget store krystaller i sin sorbet. Og det gør at det får en konsistens som minder mere om sodavandsis.

Hvis du ikke har en is maskine, men bare ikke kan leve uden noget hjemmelavet is eller sorbet, så kan du selv manuelt starte krystalliseringen. Dette gør du ved at komme den i fryseren, og så selv røre i sorbeten hver 1/2 time. På den måde ødelægger du de store krystaller der dannes, og så det bliver til en masse små, og din sorbet vil få en blødere konsistens.

Jordbærsorbet. Foto af Cecilia Aslaug Bendixen.

Pep din sorbet op!

Hvis du ønsker det kan du hakke nogle friske jordbær og komme i. Efter sorbeten har kørt de 20 minutter på ismaskinen, så kom dem i og laden det røre det sammen i nogle sekunder inden du kommer isen over i en form og på frys. Is bliver altid lidt mere lækkert når der er noget i der bryder konsistensen. Så som frisk frugt, hakket chokolade eller nødder. Det er helt op til dig hvis du ønsker den helt simpel med med små overraskelser i. Nu fik jeg selv helt lyst til at lave isen igen med små stykker hakket chokolade i. Yum!

Jordbærsorbet

Jordbær Sorbet… Det er let, det er frisk, det er lækkert. Perfekt opfrisker på en lun sommerdag. Og så er det nemt at lave!
Se kommentarer
Forb. tid 35 min
Tilb. tid 25 min
Fryse og køletid 1 d 6 t
Samlet tid 1 d 7 t
ret Dessert, is
Antal 1.4 liter

Redskaber

  • ismaskine
  • Gryde
  • sigte
  • Stavblender

Ingredienser
  

  • 5 blade husblas
  • 600 g vand
  • 400 g sukker
  • 25 g citronsaft
  • 1 citron, revet skal
  • 500 g jordbær
  • evt. lidt rød farve

Sådan gør du
 

Jordbær sorbet

  • Start med at ligge husblas i blød i koldt vand.
  • Rens jordbærrene.
  • Riv citronskal og pres saften.
  • Kom jordbær, sukker, vand, citronskal og -saft i en gryde.
  • Bring det hele i kog, og lad det koge i et par minutter.
  • Når det har kogt blendes det hele, og kommens igennem en sigte, så vi får fjernet alle frøene fra jordbærrene.
  • Kom den udblødte husblas i den varme væske og blend endnu engang.
  • Stil væsken på køl og lad den blive helt kold. 4-6 timer eller længere.
  • Når væsken er helt kold, røres den på ismaskinen i 20-30 minutter.
  • (Når den har kørt 20 minutter kan du tilføje hakket chokolade, hakket frisk frugt eller nødder)
  • Kom derefter sorbeten i en form, der rummer 1,5L og kom den på frys til næste dag.
  • Og nu er den klar til servering. Velbekomme.
Nøgleord Jordbær, Sommer, Sorbet

Lyst til at vise mig dine kreationer? Så tag mig på instagram @aslaugsbakery, facebook Aslaug’s Bakery, eller på TikTok @aslaugsbakery. Ville elske at se dem!

-Aslaug



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering