Græskarboller med Pumpkin Spice Creme

Hvis du er en fan af den klassiske fastelavnsbolle og holder af halloween… så vil du elske disse græskarboller med pumpkin spice creme. Små søde boller med græskarpure i dejen, fyld med en silkeblød creme med græskarpure og lune krydderier.
Græskar Pure
Nu er græskar pure ikke det mest almindelige i vores lille land. Så at gå ned i supermarkedet og købe en dåse med græskarpure er ikke noget man bare lige gør. Men så er det jo heldigt at det er nemt at lave selv.
Jeg bruger selv Hokkaido græskar, men du kan vælge lige den type græskar du ønsker. Tøm græskaret for indmad, og skær det i skiver på 1-2 cm tykkelse. Fordel dem derefter på en bageplade og bag dem i 30 minutter ved 200°C alm. ovn til de er møre. Derefter kan du mose det med en gaffel eller blende det for at få det helt fint. Lad det køle helt af inden du bruger det. Kan holde sig i køleskabet i 3-4 dages tid, kan også fryses i op til 6 måneder.
Pumpkin spice
Pumpkin spice er, efter min mening, en fantastisk krydderiblanding (det eneste minus er at der ikke er kardemomme i). Og det er super nemt at lave selv. Har tilføjet de nøjagtige mængder i opskriften.
Men det er bare en blanding af kanel, ingefær, muskatnød, allehånde og nelliker. Et godt mix af alle de vidunderlige lune krydderier som vi alle har godt af i det kølige efterår.

Få den perfekte græskarform
For at dine græskarboller med pumpkin spice creme skal blive helt perfekte, er det vigtigt at du dypper bomuldssnoren i madolie inden du binder den bollerne. Dette er for at snoren ikke suger så meget væske fra selve dejen når den bages, og så den er nemmere at tage af efter afbagningen uden at bollerne revner og går i stykker.
Dette skal du bruge til dine græskarboller
- Sødmælk
- Sukker
- Maizena
- Salt
- Æggeblommer
- Æg
- Smør
- Pumpkin spice
- Græskar pure
- Gær
- Hvedemel
- Madolie
- Vand
- Græskarkerner


Græskarboller med Creme
Redskaber
- 15 Bomulds snor, 80 cm lange.
- Kagerulle
Ingredienser
Pumpkin spice blanding
- 1½ spsk stødt kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt muskatnød
- ½ tsk stødt nelliker
- ½ tsk stødt allehånde
Krydret græskar creme
- 500 g sødmælk
- 90 g sukker
- 25 g maizena
- 1 knsp salt
- 60 g æggeblommer 3 stk
- 50 g æg 1 æg
- 50 g smør
- 1 tsk blandet pumpkin spice
- 120 g græskar pure
Dej
- 100 g sødmælk
- 25 g gær
- 50 g æg 1 æg
- 25 g sukker
- 5 g salt
- 200 g græskar pure
- 400 g hvedemel
- 100 g smør
Andet
- madolie
- 1 æg
- ½ dl vand
- 1 knsp salt
- 15 græskarkerner
Sådan gør du
Pumpkin spice blanding
- Bland alle krydderierne i en skål og stil dem til side. Der skal kun bruges en lille mængde af blandingen. Så gem resten i en lille lufttæt beholder og brug det til andre efterårs lækkerier.
Krydret græskar creme
- Kom mælk og i en lille gryde og sæt over ved middel varme. Lad mælken varme op mens du udfører næste trin.
- I en skål blander du sukker, salt og maizena. Tilsæt derefter æggeblommer og det hele æg. Rør sammen til en ensartet masse.
- Skru op for varemen og kog mælken op. Når mælken koger hældes halvdelen over æggeblandingen mens der røres rundt. Hæld æggeblandingen tilbage i gryden og rør det sammen med den resterende mælk.
- Tilsæt pumpkin spice og græskar pure, og rør det godt sammen.
- Varm cremen op under omrøring. Lad cremen koge 1 minuts tid, til den har tyknet en del.
- Fjern gryden fra varmen og rør smørret i. Rør til alt smørret er smeltet og rørt ind i cremen.
- Hæld cremen over i et fad eller en skål. Dæk til med film, så det rører overfladen, så cremen ikke danner skorpe. Stil cremen på køl til den skal bruges.
Dej
- Bland mælk, æg, gær, sukker, salt og græskar pure i en røreskål.
- Tilsæt melet og ælt sammen.
- Når det hele er samlet til et dej, tilsættes smørret i tern, og æltes ind i dejen.
- Lad dejen ælte i 5-10 minutter til den bliver glat og elastisk.
- Lad dejen hæve i 45 minutter til den er dobbelt størrelse. Kan være den skal hæve længere hvis dit køkken er køligt.
Græskarboller
- Rul dejen ud til et firkant der er 30×50 cm. Del dejen i små firkanter på 10×10 cm.
- Kom ca en spsk creme i midten af hver firkant.
- Saml de fire hjørner og knib åbningerne sammen. Saml nu de fire hjørner igen, rul bollen og sæt den på en bageplade beklædt med bagepapir, med samlingen ned af. Gør det med alle bollerne. (se billeder nederst på siden)
- Dæk bollerne til med en plastik-pose der er klippet op til et stort stykke. Lad dem hæve i 1 time, et lunt sted.
- Dyp nu bomulds-snørerne i noget madolie og bind dem om bollerne som var de små gaver, så de ender ud med at ligne græskar. Bind knuden på toppen.
- Tænd ovnen på 200°C alm ovn, og lad bollerne stå og hæve videre mens ovnen varmer op.
- Pisk et æg med ½ dl vand og lidt salt sammen. Pensl bollerne med æggeblandingen
- Bag bollerne i 8-10 minutter til de er gyldne.
- Lad bollerne køle af på en rist, og tag forsigtigt snoren af alle bollerne.
- Pynt evt. bollerne med græskarkerner.Velbekomme!



Lyst til at vise mig dine kreationer? Så tag mig på instagram @aslaugsbakery, facebook Aslaug’s Bakery, eller på TikTok @aslaugsbakery. Ville elske at se dem!