Cremet Lemon Curd

Efterhånden begynder de fleste at vide hvad lemon curd er. Men til jer der måske ikke skulle have fundet ud af det – Citronens svar på nutella – så nemt er det. En lækker cremet citron creme. Der findes flere versioner af lemon curd. De fleste opskrifter giver gerne lidt flydende udgaver, lidt som en syltetøj. Mens denne har mere en konsistens som blødt smør. Hvilket gør den optimal til at bruge som fyld i kager eller som smørepålæg.
Denne opskrift er faktisk en jeg fik at en Konditor for et års tid siden. Den er så nem og lige til. Har prøvet nogle andre, og synes ofte man risikerer at der bliver lidt røræg i bunden af gryden. Men ikke med denne. Denne opskrift lykkes altid. Denne er min go to. Min favorit. Og helt klart en jeg ville anbefale jer at prøve.

Cremet Lemon Curd
Redskaber
- Gryde
- Stavblender
- Termometer
Ingredienser
- skal fra 2 citroner
- 100 g citronsaft
- 90 g sukker
- 100 g æg ca. 2 stk
- 150 g smør stuetemp.
Sådan gør du
- Bland citronskal, citronsaft, sukker og æg i en gryde.
- Varm op ved middel/lav varme, under konstant omrøring, så vi undgår røræg i bunden af gryden.
- Varm op til massen er 80°C varm. Fjern fra varmen og lad massen køle af.
- Når massen er kølet ned til 40°C tilsættes det bløde smør.
- Blend curden til den er homogen.
- Held på glas eller i en bøtte, og stil på køl. Nu er den klar til brug.