Chokoladeboller

Vi kører ofte til Sverige da jeg har familie der over. Og på de lange kørerturer bliver man ofte lidt små sulten, og hvilken bedre måde at få stillet den sult end med chokoladeboller. De er et populært hit hos næsten alle og så er de jo mega praktiske at have med på gåture, køreture eller hvis man bare er lidt lækkersulten.
Og når det regner voldsomt udenfor, findes der heller ikke noget hyggeligere end at side og se en film med en kop te i den ene hånd og en nybagt chokoladebolle i den anden sammen med dem man holder af.
Opskrift
Bliver til ca 30 små boller, eller 15 store
Ovntemp: 200 grader
Ingredienser
50 g Gær
2 dl Mælk
1,5 tsk Salt
3 spsk Sukker
2-3 tsk Kardemomme, Stødt
100 g Stuetempereret Smør
4 dl Creme Fraiche (18 %)
2 Æg
200 g Mørk Chokolade
ca 700 g Hvedemel
1 Æg
50 ml Vand
Fremgangsmåde
- Bland den lunkne mælk ( ca 32 grader), creme fraiche og de 2 æg
- Tilsæt gær, salt, sukker og kardemomme
- Tilsæt hvedemel og smør, og ælt det hele godt
- Hak chokoladen og rør den i dejen
- Lad dejen hæve i 30 min under et fugtigt klæde
- Skær stykker af dejen, 60 gram stykket for små boller eller 120 gram stykket for store boller
- Form dejklumperne til boller og læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir, tæt ved siden af hinanden
- Pensl bollerne med æg blandet op med vand
- Dæk bollerne evt med plastik (Tip: klip en plastikpose åben og læg over) og lad dem hæve i 45 min
- Bag bollerne ved 200 grader i 12-20 min eller til de er blevet gyldne
- Lad dem køle af på en bagerist
Tips
Du kan evt bytte chokoladen ud med rosiner, eller dele dejen i to og lave halvt af hver
Du kan evt pensle bollerne igen lige så snart de kommer ud af ovnen, for at give dem lildt ekstra glans