Brownie med Kanel

Brownie med Kanel

Lækker fudgy brownie med kanel.

Du kender måske til det med at komme kaffe i din chokoaldekage for at fremhæve chokoladens egenskaber og gode smag. Men har du nogen sinde prøvet at komme kanel i din brownie? Det er altså lækkert skal jeg hilse og sige. Det fremhæver nogle helt andre egenskaber fra chokoladen og giver en dejlig krydret varme. Der skal ikke for meget kanel i, bare lige så man kan ane den.
Er selv blevet en ret stor fan af denne brownie med kanel. Selvom kaffe og chokoalde er en utrolig god kombination, så kan kanel bare noget helt specielt når det blandes med chokolade.
Prøvede engang en opskrift på chokoladeplader, hvor der var mintkrokant i, og i mintkrokanten skulle der også kanel i. Og Oh my… helt klart en anbefaling her fra.

Brownie. Photo by Cecilia Aslaug Bendixen

Dette skal du bruge:

  • mørk chokolade
  • smør
  • æg
  • sukker
  • hvedemel
  • bagepulver
  • havsalt
  • kakaopulver
  • kanel

Få den flotte overflade på din brownie

Hvis du ønsker at få den flotte crackeling sprøde top, er der to ting du skal være ops på.
For det første skal æg og sukker piskes sammen, men ikke for meget. Jeg har fundet ud af at det er bedst at piske dejen i hånden. Hver gang jeg har mixet dejen på maskine er den blevet pisket for meget, og derfor fået en for tyk top. En sprød top der var 2-3 mm tyk, hvilket ikke er det vi er ude efter. Så pisk det i hånden i 2 minutters tid. Dette giver en crackeling og glansfuld top.
En anden ting er at komme smør-chokoladeblandingen i sukker-æggeblandingen mens det stadig er varmt, og piske det sammen. Dette varmer sukkeret op, og bidrager til at give den flotte blanke top.

Brownie. Photo by Cecilia Aslaug Bendixen

Brownie med kanel

Brownie er lækkert, virkelig lækkert.
Men har du prøve brownie med et strejf af kanel?
Det er altså bare godt. Den perfekte efterårsbrownie.
Se kommentarer
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t
ret Kage
Antal 12 pers

Redskaber

  • 1 Bageform 24×24 cm

Ingredienser
  

  • 250 g mørk chokolade
  • 125 g smør
  • 250 g æg ca. 5 stk M/L
  • 380 g sukker
  • 70 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk havsalt
  • 2 spsk kakaopulver
  • tsk kanel

Sådan gør du
 

  • Gør din bageform klar ved at beklæde den med bagepapir.
    Og tænd ovnen på 175°C alm. ovn.
  • Hak chokoladen og stil til side.
  • Smelt smørret i en gryde og varm det op til det begynder at simre.
  • Kom chokoladen i smørret og rør rundt til al chokolade er smeltet.
  • I en anden skål pisker du sukker og æg sammen med et piskeris. Skal ikke piskes for meget.
  • Kom den smeltede chokolade i æggeblandingen og pisk sammen.
  • Sigt hvedemel, bagepulver, kakao, salt og kanel i dejen og rør sammen til en homogen masse.
  • Kom dejen i formen og bag den i 40 minutter ved 175°C.
    Den skal tages ud når de stadig er lettere ubagt i midten. Der skal stadig sidde lidt dej fast på pinden når du tjekker om den er færdig.
  • Afkøl kagen i formen, til den har sat sig helt, gerne natten over. Hvis du ønsker at det skal går hurtigere kan du stille den i køleskabet i nogle timer.
  • Velbekomme!

Noter

Kagen kan sagtens fryses, bare lad den tø op på køkkenbordet inden servering.
Nøgleord brownie, chokolade, efterår, kanel

Voldsomme chokoladekage cravings? Prøv disse ultra lækre muffins. De bedste muffins der findes og så er de til og med nemme at lave sammen med børnene.

Lyst til at vise mig dine kreationer? Så tag mig på instagram @aslaugsbakery, facebook Aslaug’s Bakery, eller på TikTok @aslaugsbakery. Ville elske at se dem!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering