Æble chips med kanel

Æble chips med kanel

Æble sæson = Æble chips. Sådan er det bare. Og intet skriger efterår som æble chips med kanel.
Efter min menig er det nok en af de, eller måske den, bedste efterårs snack. Søde, syrlige, krydrede og sprøde, og når man først begynder kan man ikke stoppe.

Valg af æbler

Egentlig er det ligemeget hvilken sort æbler du vælger at lave chips af. Har selv prøvet med røde æbler fra en bekendt, hvilket blev super godt (det er dem du ser på billederne), men har også prøvet med mad-æbler fra mine forældres have, som også blev mega lækre. Så når du skal ud og vælge æbler, så tænk på hvor søde du kunne tænke dig dem. F.eks. hvis du vælger at bruge mad æbler, så bliver de meget mere syrlige, men også mere friske. Så det er en smagssag når det kommer til valg af æbler. Prøv dig frem. Og eller kan du altid tilføje mere flormelis eller undlade det helt.

Dette skal du bruge til dine æble chips med kanel

  • Æbler
  • Flormelis
  • Kanel

Kan man bruge andet end kanel?

Ja selvfølgelig! Kun fantasien sætter grænser. Man behøver ikke altid kun lave æblechips med kanel. Er du fan af lakrids? Prøv salmiakpulver. Er du en kardemomme-elsker ligesom jeg? Prøv at drysse lidt kardemomme på dine æbleskiver. Eller måske du elsker den skarpe smag af ingefær? Hvorfor så ikke lave ingefær chips ved at drysse lidt ingefærspulver på æbleskiverne. Du kunne også prøve at gå i det salte køken, og prøve dig frem med lidt peber, rosmarin, carry, eller måske paprika på. Tror helt sikker at der findes nogle små guldkorn der. Har ikke selv prøvet det, men krydrede æble chips lyder nu ikke helt skidt.

Æble chips med Kanel

Sprøde æble chips krydret med kanel. Den perfekte efterårs snack der er utrolig nem at lave. Kræver bare lidt kærlighed (tålmodighed). Men det er det hele værd!
Se kommentarer
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 t 30 min
ret Snack
Køkken Nordisk

Redskaber

  • mandolinjern

Ingredienser
  

  • 2-4 æbler (afhængig af størrelse)
  • ½ spsk stødt kanel
  • 1 spsk flormelis (kan undlades)

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 100°C varmluft.
  • Bland flormelis og kanel i en lille skål.
  • Skær æblerne i helt tynde skiver, ved at bruge et mandolinjern eller lignende.
  • Fordel dem på en rist eller en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Brug en sigte eller en te-si og drys kanelsukkeret over æbleskiverne. Vær forsigtig, så der ikke kommer for meget på.
  • Tør æbleskiverne i ovnen i 45 minutter.
  • Vend æbleskiverne om, evt. drys med kanelsukker igen, og kom dem tilbage i ovnen.
  • Lad dem tørre i yderligere 45 minutter.
  • Sluk ovnen, og lad ovnen stå på klem ved at sætte fx en grydeske i klem. Lad æblechipsene blive i ovnen og køle stille og roligt af.
  • Nu har du super lækre og sprøde æblechips (Spis nu ikke alle på en gang). Velbekomme!
Nøgleord chips, kanel, naturslik, slik, vegansk, æbler

Stor fan af efterår og kanel? Så må du bare prøve denne opskrift på kanelsnegle. Blød og saftig dej med nok den bedste fyld der findes.

Lyst til at vise mig dine kreationer? Så tag mig på instagram @aslaugsbakery, facebook Aslaug’s Bakery, eller på TikTok @aslaugsbakery. Ville elske at se dem!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering