Trøfler med Cognac

Trøfler med Cognac

Trøfler der smelter i munden, og en eksplosion af smag fra den mørke chokolade, kaffen og den lidt sprittede men søde cognac. Det er sådan disse trøfler er. Virkelig en lækkerbisken. Og så fordi der er så meget smag i dem, så spiser man ikke særlig mange. Ikke helt skidt her i juletiden, hvor man nemt kommer til at spise alt for meget.

Disse trøfler lavede min morfar ofte til jul, og specielt efter han er gået bort, er det hyggeligt at lave disse og mindes ham. Han var en mand der elskede at stå i køkkenet, både det salte og søde, dog mest det salte. Og der er flere julekager og søde sager jeg forbinder med ham. Men disse trøfler og hans chokolademousse er nok det der virkelig vækker minderne om ham.

Trøfler med Cognac

Smagsfulde chokoladetrøfler med mørk chokolade, kaffe, cognac, og rullet i kakao.
Se kommentarer
Forb. tid 1 t
Køletid 1 d
Samlet tid 1 d 1 t
ret julekonfekt, slik
Antal 30 stk

Ingredienser
  

  • 225 g mørk chokolade minimum 60%
  • dl piskefløde
  • 3 spsk cognac
  • 75 g flormelis
  • 1 tsk instant kaffe opløst i 1 spsk varmt vand, afkølet.
  • kakaopulver

Sådan gør du
 

  • Opløs 1 tsk instant kaffe i 1 spsk varmt vand.
  • Hak chokoladen fint.
  • Kog fløden op i en gryde, og held det derefter over den hakkede chokolade.
  • Rør rund i chokoladen til det hele er smeltet. Hvis det ikke gider smelte så varm det evt. lidt i en mikrobølgeovn eller over et vandbad.
  • Tilsæt cognac, kaffe og flormelis, og rør til en homogen masse.
  • Dæk massen med husholdningsfilm, så det rører overfladen, og stil det på køl til det har sat sig. Jeg plejer at lade det stå natten over, men behøver bare nogle timer. Så det kan godt laves samme dag. Det skal blive koldt og fast nok til at det kan formes.
  • Når massen har sat sig, formes det til små kugler på størrelse med valnødder. Brug 2 skeer til af forme med.
  • Rul kuglerne i kakao, og stil dem på køl så de igen bliver faste og klar til at blive skal serveret.

Noter

Et godt råd er altid at gå efter en chokolade af god kvalitet. Personligt bruger jeg altid Callebaut, da det nok et det billigste af det bedste.
En chokolade af god kvalitet giver en mere intens og fyldig smag. Og ofte består den også af bedre råvarer, og er ikke tilsat andre former for fedtstof end kakaosmør. De billige i supermarkederne indeholder ofte andre former for plantefedt og mere sukker. 
Hvis du skulle have lyst til virkelig at forkæle dig selv, vil jeg anbefale dig at prøve Valrhona. Meget bedre kvalitet får du nok ikke fat på som privatperson. 
Nøgleord chokolade, cognac, flødekager, jul, kaffe, kakao, konfekt, mørk, slik

Velbekomme og glædelig jul
Lyst til at vise mig dine kreationer? Så tag mig på instagram @aslaugsbakery, vil elske at se dem!

– Aslaug



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering