Saftig Mazarinkage

Saftig Mazarinkage

Har altid været ret glad for mazarinkager. Kan huske da jeg var på spejderlejr, og de andre købte roulader som de gik og gnaskede af, købte jeg gerne en mazarinkage i stedet.
Men hvorfor nøjes med de kunstigt fremstillede smage og alle de e-numrer, når det er så nemt al bage en selv?

Og der er så mange muligheder når det gælder tilbehør. F.eks. friske jordbær og pisket fløde. Så har du en dejlig saftig sommer-jordbær kage.
Jeg bruger også mazarinmasse i min jordbærtærte, som du kan finde opskriften på her.


Ingredienser:

250 g marcipan 50-60 % mandler
175 g sukker
175 g smør, stuetemperatur
4 æg
20 g hvedemel
evt. 1/2 tsk bittermandel essens

Pynt:

200 g mørk chokolade
evt. hvid chokolade
evt. frisk frugt, så som jordbær

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen, på 175°C alm. ovn.
  • Bland marcipan og sukker til der ikke er flere klumper tilbage.
  • Bland i smørret til en ensartet masse.
  • Tilsæt æg, 2 af gangen, og rør til en ensartet masse.
  • Sigt melet i, og bland det hele sammen.
  • Tilsæt evt. bittermandel essens for at fremhæve mandelsmagen.
  • Hæld dejen i en smurt springform, og bag kagen i 40-50 min.
  • Lad kagen køle helt af.
  • Smelt chokoladen, evt. temperer den så den får sit kendte ‘knæk’.
  • Fordel chokoladen på kagen og lad det størkne.
  • Pynt med frisk frugt, hvid chokolade, creme fraiche, eller hvad du nu ellers længes efter.

Velbekomme

Lyst til at vise mig dine kreationer? Så tag mig på instagram @aslaugsbakery, ville elske at se dem!

-Aslaug



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *