Safranbrød med Marcipan

Safranbrød med Marcipan

En af mine all time favorites. Dette skønne brød (eller kage) smager helt guddommeligt, hvis man altså kan lide marcipan. 😉
Smøret giver brødet en god fugtig krumme, mens marcipanen giver den en god sødme, hvilket nok er grunden til nogle ville kalde den en kage. 

Jeg har altid været meget glad for safran, men det er desværre utrolig sjældent det bliver brugt i bagværk. Safran har en helt fantiastisk smag som bare er super godt i dette bagværk. Safran kan godt være lidt peberet når det kommer til prisen, og brødet kan sagtens bages uden, men du ville snyde dig selv for en dejlig krydret smag og den mest fantastiske duft 🙂


En perfekt kage til når du invitere nogen over til eftermiddagskaffe og lidt sødt.

Bliver til en springform 24 ø
Ovntemp: 200 grader

Ingredienser:

2,5 dl Mælk
25 g Gær
75 g Smør, stuetemp.
1 g Safran
3 spsk Sukker
1/4 tsk groft salt
425 g Hvedemel

50 g Smør 
200 g rå Marcipan
1 Æg

Fremgangsmåde:

  • Varm mælken til lillefingervarmt (ca 37 grader)
  • Hæld mælken i en skål og tilsæt gæren 
  • Tilsæt nu safran, sukker og salt
  • Bland i mel og derefter smøret
  • Ælt dejen godt i ca 5 min
  • Lad dejen hæve tildækket i 15 min
  • Rul dejen i til ca 30×30 cm (1-1,5 cm tyk)
  • Smelt de 50 gram smør og fordel det ud over den udrullede dej
  • Riv marcipanen ud over smøret og dejen
  • Rul dejen sammen som en roulade
  • Skær 3-4 cm tykke snegle/skiver ud (skulle gerne blive 8-10 stk)
  • Fordel sneglene i en smurt springform
  • Lad kagen/brødet hæve tildækket i 1/2 time
  • Pensl med æg og evt drys med perlesukker
  • Bag den i 20-30 min ved 200 grader alm ovn

Tips:

du kan udelade safran
du kan efter bagning pynte den med glasur



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.