Pandekagekage

Pandekagekage

Den kendte Pandekagekage, oprindeligt navngivet pannkakstårta, kendt fra de svenske film Peddersen og Findus (Pettson och Findus)
Havde aldrig selv prøvet en før, men da jeg læste at Peddersen og Findus fyldte 30 år i år måtte jeg jo prøve den.
Og efter jeg havde snakket med min lillebror om den, syntes han jeg burde lave den til ham på hans fødselsdag, hvilket jeg da ikke kunne sige nej til.


Ingredienser

Pandekager

10 æg
1 liter mælk
5 dl hvedemel
2 tsk kardemomme

1 glas syltetøj, eller, friske eller frosne bær
1 liter piskefløde
Friske bær til dekoration

  • Bland æg, mælk, mel og kardemomme
  • Lav alle pandekagerne
  • Pisk fløden
  • Hvis du bruger friske bær så mos dem, evt med lidt sukker
  • Hvis du bruger frosne bær, så kog dem op med lidt sukker
  • Læg en pandekage på serveringsfadet og smør det med syltetøj eller moste bær
  • Smør derefter med pisket fløde og læg en ny pandekage på
  • Gentag indtil der ikke er flere pandekager tilbage
  • Slut af med et ekstra tyk lag fløde og pynt med friske bær

Tip
Tilføj evt lemon curd til nogle af lagene, det giver lidt ekstra syrlighed og passer super godt sammen med bærrene.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.