Luftige brød med kerner

Luftige brød med kerner

Fik helt vildt meget lyst til nybagte brød denne uge, men ligemeget hvilken opskrift jeg fandt var der en ingrediens jeg manglede. Så det endte ud med at jeg bare fandt det jeg nu havde liggende og håbede på det bedste.

Og sikke en succes det blev, super luftige, sprød skorpe, og en lækker smag.
Derfor måtte jeg jo prøve og huske præcis hvad jeg har brugt så jeg kan lave dem igen 🙂

Det bliver til ca 3 brød
Ovntemp: 230 grader

Ingredienser:

Iblødsætning:
laves dagen før

255 g Vand
110 g Skåret Rug

På dagen:

Iblødsætningen 
280 g Vand
50 g Gær
20 g Salt
10 g Sukker
75 g Ølandshvede
670 g Hvedemel
30 g Stuetempereret Smør

1 æg

Fremgangsmåde:

  • Bland de 255 g vand og skåret ryg i en skål, dæk det med film, og lad det stå til dagen efter
  • Varm vandet så det er ca 37 grader
  • Bland vand, iblødsætningen, gær, sukker og salt i en stor skål eller brug en røremaskine
  • Tilføj ølandshvede og hvedemel og til sidst smøret 
  • Lad det hele ælte i ca 5 min
  • Lad nu dejen hæve i 15 min
  • Tag dejen ud på bordet og del den i 3 dele (ca 500 g i hver)
  • Dæk dem medet fugtigt viskestykke og lad dem hæve i yderligere 15 min
  • Form bollerne til brød og pensl dem med æg
  • Vend dem i alm hvedemel og skær nogle skrå linjer i brødene
  • Lad dem hæve på en bageplade i ca 45 min
  • Bag dem i ovnen i ca 15 min ved 230 grader


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *