Lav din egen Vaniljesukker med rigtig vanilje

Hvis du ligesom mig bruger vaniljestænger i køkkenet, kender du nok også til at have tomme vaniljestænger til overs.
Du kan bruge dem i puréer eller kompotter for at få mere smag frem, men det er nu ikke altid det man skal. Og så er det ikke altid man ved hvad man skal lave med dem inden de bliver tørre og kedelige.

Men smid dem IKKE ud!
Lav i stedet vaniljesukker ud af det.
Derved får du Ægte vaniljesukker med 1000 gange mere smag end det man køber i butikkerne og du undgår madspild! win-win.


Ingrediener:

3 tomme vaniljestænger
300 g sukker

Sådan gør du:

  • Skær eller klip vaniljestængerne i mindre stykker.
  • Hæld sukker og vaniljestængerne i en blender og blend et par minutter. Det bliver næsten til flormelis, hvilket også er nemmere at blande i en dej.
  • Hvis din blender ikke kan få bugt med al vanilje, bare rolig. Det ligger og giver smag til resten mens det opbevares. Du kan vælge at si det fra når du skal bruge det.

Vaniljesukkeret vil være lidt stærkere end det man normalt køber i butikkerne, men bare brug som du plejer, så får du også lidt mere vaniljesmag i dit bagværk.

God fornøjelse
-Aslaug



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *