Kaffeis

Kaffeis

I 2020 skulle jeg ind og se min fætter på Det nye Teater. Han var med i Oliver! som en af drengene i Fagins bande.
Fulgtes med min farmor derind, og inden forestillingen tog vi forbi en iskiosk. Dette var mit første møde med kaffeis. Siden er jeg stødt på kaffeis flere gange, og må erkende at det nok er blevet min nye favorit is. Det er jo som en frossen iskaffe. Og dem der kender mig, ved at jeg er storforbruger af iskaffe.

Og derfor blev jeg da også nødt til selv at prøve og lave den. Og num num num…
Tog den med til mine forældre, og hele bøtten blev tømt den eftermiddag. Så intet tilbage til mig.. (hjalp måske heller ikke at det var 33°C den dag, men alligevel). Har tænkt på den lige siden.. og overvejer virkelig at lave den igen.

Dette skal du bruge til kaffeis

  • Fløde
  • Sødmælk
  • Sukker
  • Glukose sirup
  • Kaffebønner
  • Æggeblommer
  • Mørk chokolade

Ingen ismaskine?

Det er også muligt at lave isen uden ismaskine. Det en ismaskine hjælper dig med er at kickstarte dannelsen af krystaller, samtidig med at den slår dem i stykker. Når den gør dette, får du en lækker cremet is.
Men du kan godt undgå de helt store krystaller selvom du ikke har en ismaksine. I stedet kommer du din flydende ismasse i en form, og derefter i fryseren. Herefter skal du så røre i den hver halve time til den begynder at blive godt tyk og sætte sig. Kan tage nogle timer. På den måde får du ødelagt de store krystaller efterhånden som de dannes.

Kaffeis

Til kaffenyderen og iskaffe-elskeren. En lækker cremet (ikke bitter!) kaffeis og med et hint af mørk chokolade.
Se kommentarer
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 20 min
Fryse- køletid 2 d
Samlet tid 2 d 50 min
ret Dessert, is
Antal 1 Liter

Redskaber

  • ismaskine
  • Gryde
  • sigte
  • Stavblender
  • 2 Teposer Dem man selv lukker. Bruges til løs te.

Ingredienser
  

  • 500 g fløde
  • 500 g sødmælk
  • 200 g sukker
  • 30 g glukose sirup
  • 4 spsk kaffebønner
  • 160 g æggeblommer
  • 2 spsk mørk chokolade

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Blend/kværn kaffebønnerne og fordel kaffepulveret i 2 te-poser.
  • Kom fløde, mælk, glukose sirup de to teposer med kaffe og halvdelen af sukkeret i en gryde. Lad det koge op.
  • Bland det resterende sukker med æggeblommerne.
  • Når flødeblandingen koger, fjernes te-poserne.
  • Kom lidt af den varme fløde over i æggeblommeblandingen, mens du rører i det.
  • Hæld æggeblommeblandingen over i den resterende fløde i gryden under omrøring.
  • Varm flødeblandingen op igen til den når 85°C, den må ikke begynde at koge.
  • Sigt flødeblandingen over i en skål, og tilsæt chokoladen.
  • Blend flødeblandingen, dæk den til med enten husholdningsfilm eller et låg og stil den på køl til den er helt koldt, helst til næste dag.

Dag 2

  • Kom isen over i ismaskinen, og lad den køre i 20 minutter.
  • Hvis du ønsker det kan du her tilsætte hakket chokolade eller andet lækkert.
  • Kom isen i en form, og stil den på frys til næste dag.

Dag 3

  • Din kaffe is er færdig og klar til servering. Håber du kan lide den. Velbekomme!
Nøgleord fløde, is, kaffe

Mere til sorbet end flødeis? Prøv denne jordbærsorbet.

Lyst til at vise mig dine kreationer? Så tag mig på instagram @aslaugsbakery, facebook Aslaug’s Bakery, eller på TikTok @aslaugsbakery. Ville elske at se dem!

-Aslaug



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering