Jule – Kladdkaka

Jule – Kladdkaka

Prøv også den klassiske kladdkaka her eller den veganske/laktosefrie version her.

Jul – Kladdkaka

En julet udgave at den elskede svenske klassiker Kladdkaka.
Se kommentarer
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 55 min
ret Dessert
Køkken Nordisk, Skandinavisk, Svensk
Antal 8 Pers.

Redskaber

  • Springform 24 Ø

Ingredienser
  

krydderi-blanding

  • 1,5 spsk kanel stødt
  • 1 spsk kardemomme stødt
  • 1 tsk ingefær stødt
  • 1 tsk nelliker stødt
  • 1 tsk allehånde stødt
  • 1 tsk muskatnød stødt

Kagedej

  • 2 æg
  • 2,5 dl sukker
  • 4 spsk kakao
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk krydderi-blanding
  • 1,5 dl hvedemel
  • 100 g smør
  • 70 g kandiseret appelsinskal
  • 1 dl nøddeflager eller hakkede nødder valgfri (mandler, hasselnødder…)

Andet – til pynt

  • nøddeflager eller hakkede nødder
  • flormelis

Sådan gør du
 

Krydderi-blanding

  • Bland alle krydderierne sammen og stil til side

Kage

  • Varm ovnen op til 150°C alm. ovn.
  • Smør en springform med smør og drys med hvedemel på hele indersiden.
  • Smelt smørret og stil til siden.
  • I en skål blander du så æg og sukker.
  • I en anden skål blander du hvedemel, kakao, vaniljesukker og krydderi-blanding.
  • Sigt de tørre ingredienser ned i æggemassen og rør sammen til en ensartet masse.
  • Tilsæt smørret og rør det sammen.
  • Tilsæt nu det kandiserede appelsinskal og nøddeflagerne.
  • Hæld dejen over i den smurte springform.
  • Drys evt med nøddeflager på toppen af kagen, inden den kommer i ovnen.
  • Bag kagen i 30-40 minutter. Kan variere i tid, afhængig af ovnen. når du kan vende den lidt på siden uden at dejen flyder ned til den ene side, er den færdig.
    Det skal være en klæbrig kage, så du kan ikke altid stole på stik-prøven. Denne kage må absolut ikke blive tør.
  • Lad kagen køle helt inden servering. Drys evt. lidt flormelis over kagen som pynt.
    Den er allerbedst dagen efter. Den er god med en omgang vaniljeis eller lidt creme-fraiche med vanilje til.

Noter

Du bestemmer helt selv om du ønsker nødder i eller på kagen.
De første gange jeg bagte denne kage, anvendte jeg chufa flager, hvilket også smagte super godt.
Prøv også den klassiske kladdkaka her eller den veganske/laktosefrie version her.
Nøgleord appelsin, chokolade, jul, kage, krydderier



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering