Jordbærtærte Deluxe

Jordbærtærte Deluxe

Fan af jordbærtærte? Hvem er ikke det! Det er jo en af de bedste tærter der findes, synes jeg i hvert fald.
Og har længe ledt rund på forskellige hjemmesider, i bagebøger og fundet forskellige opskrifter for at finde den helt perfekte jordbærtærte. Har nu endelig fået skruet en opskrift sammen som har fået en masse ros, men der er jo altid plads til forbedringer.
Og når jeg skriver deluxe, mener jeg det. Som du kan se bliver der brugt en del marcipan, og der er både mazarinmasse og kransekagemasse, så det er heller ikke en hel billig tærte. Men jeg kan love dig, den smager guddommeligt!

Bagte den til premiereaftenen på Den eneste Ene The Musical, sat op af Musicalscenen i Slagelse, som jeg var instruktørassistent på. Bagte en hel bradepande, men den forsvandt enden alle nåede at smage.


Jordbærtærte Deluxe

En jordbærtærte med det hele. En sprød mørdejbund, blød og saftig mazarinkage, smags-rig kransekage, et tyndt lag chokolade, luftig vaniljecreme og saftige syrlig-søde jordbær. Dansk sommer i en kage. Så kan mundvandet da ikke kontrolleres længere.
Se kommentarer
Ingrediens-pris: 200 DKK
Forb. tid 2 t 25 min
Tilb. tid 20 min
Hviletid 1 t 30 min
Samlet tid 4 t 15 min
ret Dessert, Eftermiddagskage, Kage
Køkken Dansk
Antal 12 personer

Redskaber

  • Stor tærteform, Ø26 cm

Ingredienser
  

Vaniljecreme

  • 5 dl mælk
  • 50 g sukker
  • 40 g maizena
  • 3 æggeblommer
  • ½ vaniljestang
  • 2,5 dl piskefløde

Mørdejsbund

  • 80 g flomelis
  • 160 g smør
  • 250 g hvedemel
  • ½ æg

Marzarinmasse

  • 100 g ren rå marcipan
  • 100 g sukker
  • 100 g smør
  • 100 g æg ca. 2 stk
  • 30 g hvedemel

Kransekagemasse (kan undlades)

  • 75 g rørsukker
  • 45 g æggehvider
  • 200 g ren rå marcipan

Gelé (kan undlades)

  • brev gul melatin
  • 250 g vand
  • 0-½ dl sukker

Andet

  • 500 g jordbær friske
  • 200 g mørk chokolade
  • revet limeskal valgfrit (pynt)
  • revet eller hakket chokolade valgfrit (pynt)
  • Piskefløde valgfri (pynt)

Sådan gør du
 

Vaniljecreme

  • Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland det med lidt af sukkeret, for at skille kornene ad.
  • I en skål blander du ⅓ af sukkeret, maizena og derefter tilsætter du æggeblommerne og 1 dl mælk.
  • I en gryde blander du 4 dl mælk og ⅔ af sukkeret inklusiv vaniljekornene.
  • Kog mælken op. Når det koger tilsættes æggeblommemassen mens du pisker. Pisk til det har fået en lidt tyk-flydende konsistens.
  • Tag gryden af varmen, og hæld cremen over i et fad, og dæk med husholdningsfilm. Dette er vigitgt, da cremen ellers vil danne en hinde.
  • Lad cremen køle helt af i køleskabet. (fløden gemmer vi til senere i opskriften)

Mørdej

  • Bland alle ingredienserne i en skål. Arbejd så lidt med dejen som muligt, da smørret ikke må smelte.
  • Tryk dejen flad, pak den ind og stil dejen i køleskabet i minimum 30 minutter. Imens kan du lave mazarinmassen og kransekagemassen.
  • Rul dejen ud, og fór tærteformen. Fjern overflødig dej der hænger ud over kanterne.
    Stil den tilbage på køl hvis du ikke har lavet din mazarinmasse endnu.

Mazarinmasse

  • Tænd ovnen på 180°C alm. ovn.
  • Ælt marcipan og sukker sammen med hænderne på bordet eller i en køkkenmaskine. Der må ikke være nogle klumper af sukker eller marcipan tilbage.
  • Læg det op i en skål, og ælt nu smørret i.
  • Når alt smørret er indkorporeret, tilsættes ægget. Røres kun i nogle sekunder, bare så ægget er rørt helt ud i dejen.
  • Hæld mazarinmassen over i tærteformen, og bag den i 10 minutter, eller til den er let gylden på toppen.
    Lad kagen køle lidt af, inden du kommer kransekagemassen på.

Kransekagemasse (kan undlades)

  • Varm ovnen op på 200°C alm. ovn.
  • Rør sukker og æggehvider sammen i en skål.
  • Sukkerhviden æltes ind i marcipanen, lidt af gangen til massen er helt ensartet. (Bruger du køkkenmaskine, kan det hele komme i på en gang).
  • Kom kransekagemassen i en sprøjtepose, gerne med en flad tyl. Fordel den nu over hele kagen. Kan være ret besværligt, og det skal helst være en stærk sprøjtepose.
    Ellers prøv at fordele massen med små klumper, som du spreder ud over kagen, lidt ligesom en crumble. Og derefter gør den glat med fingrene, ved at dyppe dem i lidt vandt og tryk/stryg dem flade.
  • Bag den igen i ovnen i 8 minutter, eller til den er blevet let gylden.
  • Lad tærten køle helt af.
    Efter den er kølet af, kan den fryses, og tages op den dag den skal serveres.

Gelé (kan undlades)

  • Bland 2,5 dl vand med ⅓ af posens indhold, og kog det op. Når det koger kan du tilsætte sukker, men det kan undlades.

Opbygning og pyntning

  • Når kagen er helt kold (gør ikke noget hvis den er frossen) smelter du chokoladen. Om du ønsker at temperere den er op til dig.
  • Pensle nu hele kagens overflade med den smeltede chokolade, og lad det størkne.
  • Pisk fløden let, og bland den med vaniljecremen. Fordel cremen oven på chokoladen.
  • Skær jordbærene som ønsket. Jeg foretrækker dem i skiver jeg synes de ser pænest ud sådan. Men du kan også skære dem i halve, og vende den skåret side nedad mod cremen. Så holder de sig også friske i længere tid.
  • Pynt nu kagen med de skårene jordbær.
  • Pensle jordbærene med den varme gelé.
  • Pynt evt med revet limeskal eller chokolade. Du kan også sprøjte fløde rundt hele kanten.

Noter

  • Serveres helst samme dag. Du kan godt bage bunden før, og fryse den.
Dæk den så med chokolade, creme og jordbær på dagen den skal serveres.
  • Geléen kan undlades. Gør jeg ofte da jeg synes den fjerner noget af friskheden fra jordbærene.
Men den gør dog at de holder sig længere.
  • Du kan også undlade at tilføje fløden i vaniljecremen,
Personligt synes jeg den bliver mere let og fløjlsblød med fløde.
Nøgleord Jordbær, marcipan, Sommer, Tærte

Lyst til at vise mig dine kreationer? Så tag mig på instagram @aslaugsbakery, vil elske at se dem!

/Aslaug



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering





Tilbage til toppen