Gateau Marcel

Gateau Marcel

Gateau Marcel, chokoladekagen over alle chokoladekager. Du finder ikke en chokoladekage der har en mere intens smag af chokolade end denne kage.

Halvdelen af dejen bages og den resterende halvdel smørres oven på den bagte del. Kan næsten ikke bage uden at smage på dejen, og det er stort set lige meget hvad jeg bager. Så denne kage er perfekt for kagedejs-elskere som mig selv. Dejen minder meget om en fantastik god chokolademousse.
Og så er den fryseegnet, så den kan laves nogle dage i forvejen, og så tages op den dag den skal serveres.
Den er også nemmest at få ud af formen hvis man fryser den først. Og så kan man også få en pænere snit i kagen, da den har fået lov til at sætte sig helt.

Nogle vil måske bide mærke i at min fremgangsmåde er lidt anderledes end de fleste andre opskrifter man finder. F.eks. smelter jeg ikke chokoladen og smørret over et vandbad. Og så pisker jeg æggeblommerne med flormelis inden jeg kommer det i chokoladen.
Grunden til at jeg laver kagen på denne måde, er fordi det var det vi gjorde på det bageri hvor jeg var i praktik. Og bare rolig, resultatet bliver mindst lige så godt. Denne opskrift er lige til, nem at følge og uden en masse små steps som måske ikke alle lige ved hvordan man gør. Så alle kan være med, og få glæde af denne lækre chokoladekage.

Og som en ekstra bonus er kagen glutenfri og uden nødder. Så den er også meget allergi-venlig.

Gateau Marcel – Fransk Chokoladekage

Glutenfri chokoladekage til chokoladeelskerne.
Se kommentarer
Forb. tid 40 min
Tilb. tid 20 min
Køle/frysetid 3 t 30 min
Samlet tid 4 t 30 min
ret Dessert, Kage
Køkken Dansk, Fransk
Antal 8 pers.
Kalorier 393 kcal

Redskaber

  • håndmixer/køkkenmaskine
  • Springform 20-24 cm Ø

Ingredienser
  

  • 175 g mørk chokolade 54,5% – 70%
  • 175 g smør usaltet
  • 175 g flormelis
  • 70 g past. æggeblommer
  • 100 g past. æggehvider
  • kakao til pynt
  • chokolade til pynt
  • frysetørrede hindbær til pynt

Sådan gør du
 

  • Vej chokoladen op i en skål.
  • Smelt smørret i en gryde, smelt det og varm det om til kogepunktet.
  • Når smørret koger hældes det over chokoladen. Rør rundt til al chokoladen er smeltet.
  • Pisk æggeblommer og flormelis lyst og luftigt, i ca. 8-10 minutter, på høj hastighed.
  • Vend chokolade-smørret ned i æggeblommerne.
  • Pisk æggehvider stift i ca. 6 minutter på høj hastighed, i en helt ren skål. Skal kunne vendes på hovedet uden det ryger ud af skålen.
  • Vend lidt af æggehviderne over i chokolademassen. Hæld al chokolademassen over i æggehviderne, og vend det forsigtigt sammen, uden at slå alt luft ud af dejen.
  • Smør formen med lidt smør, og hæld halvdelen af dejen over i en springform på 20-24 cm Ø.
  • Bag bunden i 23 minutter ved 180°C alm. ovn.
  • Stil resten af dejen i køleskabet.
  • Når bunden er bagt, stilles den på køl i 30 minutters tid. Kagen falder sammen når den køler ned, hvilket er meningen.
  • Når bunden har kølet ned kommes resten af dejen oven på og smøres pænt ud, så den får en pæn overflade.
  • Lad kagen stå på frys i nogle timer, evt. natten over, så den kan sætte sig helt. Holder sig i fryseren i nogle dage.
  • Når kagen skal serveres skærer du med en kniv i kanten af formen, og løsner kagen fra formen.
  • Drys kakao ovenpå kagen med en sigte, og pynt evt. med nogle stykker chokolade og lidt frysetørret hindbær.
Nøgleord chokolade, glutenfri, kage

Hvis du elsker chokolade og kakao vil du sikkert også elske disse utrolig lækre og saftige muffins. Eller måske denne udgave af den svenske klassiker Kladdkaka.

Lyst til at vise mig dine kreationer? Så tag mig på instagram @aslaugsbakery eller facebook Aslaug’s Bakery, vil elske at se dem!

-Aslaug



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering