Blåbær Crumble

Blåbær Crumble

Ikke bare er crumble en super god kage, den er også utrolig nem.
Og her i norden har vi en masse fantastiske bær at putte i en crumble. En af de mest kendte ‘vilde nordiske’ bær, er nok blåbær. En rigtig lækker sommersnack. Dog er dem de fleste kender til, de amerikanske blåbær, som desværre ikke er ligeså gode eller har specielt meget smag i sig.
For dem som ikke kender forskellen: De amerikanske er dem som er hvide/lyse inden i, er store, og har ikke så meget smag. Mens de nordiske er blå-lilla hele vejen igennem bærret, lidt mindre, og har en intens smag. (Det er også dem man får blå tænder af 😉 )
Og da jeg så de havde vilde nordiske blåbær på tilbud i Rema 1000, tænkte jeg det var på tide at bage en igen.

Blåbær Crumble

Her får du en opskrift på en super lækker sensommer blåbær crumble.
Se kommentarer
Ingrediens-pris: 55 DKK
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
ret Dessert
Køkken Dansk, Nordisk, Norsk, Skandinavisk, Svensk
Personer 10 pers.
Kalorier 235 kcal

Redskaber

  • Ovnfast kagefad, 24 Ø

Ingredienser
  

Blåbær fyld

  • 400 g blåbær friske eller frosne
  • 1-2 spsk rørsukker
  • 2 spsk kartoffelmel

Crumble

  • 50 g hvedemel
  • 50 g havregryn
  • 75 g mandler med hinde, blendet til mel eller mandelmel
  • 75 g rørsukker
  • 125 g smør stuetemp.

Sådan gør du
 

Blåbær crumble

  • Tænd ovnen på 190°C alm. ovn.
  • I en skål blander ud rørsukker og kartoffelmel. Bland derefter blåbærrene i, og hæld det over i fadet.
  • Blend mandlerne til mandelmel.
  • Bland hvedemel, havregryn, mandelmel, rørsukker og smør sammen.
  • Fordel dejen over blåbærrene.
  • Bag kagen i 25-30 minutter ved 190°C, til den bliver gylden på toppen.

Noter

Kan serveres både lun og kold. Passer godt sammen med en god vaniljeis, vaniljecreme eller, hvis du ønsker noget mere syrligt, creme fraiche.
 Den kan også spises som den er.
Du bestemmer selv om du vil blende hele mandler eller fjerne hinderne. Jeg foretækker at beholde hinderne, da det giver lidt mere fiber, og så også for synets skyld.
Du kan skifte blåbærrene ud, og prøve dig frem med andre slags frugt, så som æble, rabarber og brombær. Eller måske en blanding.
Velbekomme!
Nøgleord Blåbær, Crumble, Frugt, kage, Sommer
Blåbærcrumble

Lyst til at vise mig dine kreationer? Så tag mig på instagram @aslaugsbakery eller facebook Aslaug’s Bakery, vil elske at se dem!

-Aslaug



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering