Ægte Fynsk Brunsviger

Ægte Fynsk Brunsviger

Der findes mange måder at spise brunsviger på. Nogle spiser med flødeskum eller kagecreme, og andre med slik, kanel eller rosiner.
Der findes dog kun en rigtig brunsviger, og det er den fynske brunsviger.
Desværre er det også næsten umuligt at få fat i denne skønhed hvis du er på den forkerte side af broen. Fynboerne er meget stolte af deres brunsviger, men ikke så glade for at dele ud af deres hemmelighed til en god, svampet og snasket brunsviger.

Det er dog lykkedes mig at få samlet lidt info ind hist og her. Og efter at jeg gik på efterskole i Jylland og pendlede frem og til bage over fyn, har jeg endelig fundet en opskrift til en ægte fynsk brunsviger, der har den helt rigtige karamel snask som der skal være. Ikke det sukkerknas som finder alle andre steder.
Saftig, svampet, og masser af snask, dette er en ægte fynsk brunsviger.


Ingredienser:

Dej:

  • 250 g mel
  • 25 g sukker
  • 25 g gær
  • 1/2 tsk salt
  • 1,5 dl lunken mælk
  • 25 g stuetempereret smør

Fyld:

  • 125 g smør
  • 150 g brun farin
  • 4 spsk sirup

Fremgangsmåde:

  • Opløs gæren i mælken
  • Tilsæt salt, sukker og mel. Ælt dejen i hånden i 10 min, på maskine i 6 min
  • Smørret skæres i mindre tern og æltes i
  • Lad dejen hæve lunt under et fugtigt klæde i 20 min
  • Lav fyldet ved at blande alle ingredienser i en gryde og smelt det til der ikke er flere sukkerkrystaller tilbage.
  • Rul dejen ud til en rektangel 35x25cm, og læg den i en bradepande beklædt med bagepapir
  • Brug dine fingrer til at prikke hulninger i dejen, så fyldet kan løbe derned. pas på du ikke laver huller igennem dejen. så ender alt fyldet i bunden
  • Hæld fyldet over dejen og lad det hæve lunt i yderligere 20 min
  • Prik endnu en gang i dejen. Flere hulninger, mere snasket resultat
  • Bag brunsvigeren i 12-15 min ved 180°C alm. ovn

Nydes samme dag, gerne mens den stadig er lun og svampet.
For som alle gærdeje, bliver de hurtigt tørre efter nogle dage.

God fornøjelse og velbekomme

Brunner Vor

Lyst til at vise mig dine kreationer? Så tag mig på instagram @aslaugsbakery, vil elske at se dem!

/Aslaug



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *